roenfr

Vasile Vasilache (1926-2008) eseist, jurnalist, nuvelist, pedagog, romancier, scenarist de film, scriitor român

La 4 iulie, ora 12.00, în Holul BNRM va avea loc inaugurarea expotiţiei eveniment Vasile Vasilache (1926-2008) eseist, jurnalist, nuvelist, pedagog, romancier, scenarist de film, scriitor român. La eveniment vor participa scriitori, bibliotecari, jurnalişti şi familia protagonistului.

„Umblând prin arhiva mea, mi-a venit un gând ciudat. Zic, mă, când am să mor, să-mi puneți arhiva pe piept. Cea care nu a fost publicată. Eu voi continua pe cealaltă lume. - Vasile Vasilache”
„La un moment dat am văzut cum un bondar a înnoptat într-o lalea și mi-am închipuit că e sultan. Un sultan înnoptează și laleaua a tras perdelele, obloanele. Sunt Baiazid Fulgerul a zis și laleaua a surâs. Și eu ședeam și mă gândeam că până la urmă, toată povestea asta cu o lalea, cu Baiazid înnoptând în seraiul ei, totul se încheie cu o ceapă în pământ. Iaca crugul vieții, cercul se închide.- Vasile Vasilache”
„Eu uneori am sentimentul că nu stă în mine înmagazinat timpul de anii pe care îi am, ci foarte curios, mi se pare uneori că șed epoci. - Vasile Vasilache”