roenfr

John Galsworthy la 150 ani de la naștere

În spațiile serviciului Literaturile lumii a Bibliotecii Naţionale, se desfăşoară expoziţia de carte consacrată jubileului de 150 ani de la naşterea marelui scriitor şi dramaturg englez John Galsworthy (14 august 1867 - 31 ianuarie 1933). Autor celebru a ciclului de romane privind familia Forsyte, deținător al Premiul Nobel pentru literatură (1932), cu motivarea juriului "pentru remarcabilă sa artă narativă care îşi găseşte forma cea mai înaltă de expresie în Saga familiei Forsyte".

John Glasworthy a fost fondator și președinte al Clubului PEN, celebra asociaţie internaţională de scriitori cu sediul la Londra. John Galsworthy, unul dintre cei mai mari scriitori ai lumii, şi-a reconfirmat geniul literar cu 20 romane, 27 piese de teatru, 3 culegeri de poezii, 173 povestiri, 5 eseuri, 700 scrisori şi multe alte creaţii pe diverse teme.

În cadrul expoziţiei sunt prezentate circa 40 de opere a lui Galsworthy, în mare parte romane din două trilogii: "Forsyte Saga" şi "Comedie Modernă" în original şi traduceri în limbile franceză, germană, română şi rusă, precum şi critica literară despre autor.