roenfr

Expoziție de carte
Bertolt Brecht, creator al teatrului epic –
120 de ani de la naștere

Cu ocazia aniversării a 120 de ani de la naşterea marelui dramaturg, teoretician al teatrului, întemeietor al instituției teatrale celebre "Berliner Ensemble", poet și regizor german Bertolt Brecht (10 februarie 1898 - 14 august 1956) în sala Literaturile lumii al Bibliotecii Naţionale (str. 31 August 1989, nr. 78 A, bl. I, et. 3, bir. 22) este organizată expoziția de carte.

Bertolt Brecht a exercitat o influență considerabilă asupra dramaturgiei europene și a devenit unul dintre cei care au revoluționat teatrul secolului XX. A promovat o nouă teorie și practică a teatrului, bazate pe efectul distanțării epice. Bertolt Brecht rămâne în istoria literaturii ca inițiator al teatrului epic. Considerat unul dintre cei mai importanți dramaturgi ai secolului XX, a fost pus în scenă de cei mai mari regizori ai lumii. După Shakespeare, este cel mai jucat autor din intreaga dramaturgie universală.
Expoziția cuprinde peste 40 de publicații. Sunt expuse cele mai cunoscute opere ale lui Bertolt Brecht în limba germană, cărți de critică literară și de istoria literaturii germane din secolul XX, monografii biografice, studii despre arta teatrală europeană și influența brechtiană asupra teatrului contemporan.
Expoziţia poate fi vizitată pe parcursul lunilor februarie și martie.