roenfr

Lansarea revistei
L’Année Francophone Internationale

Organizația Internațională a Francofoniei, în fiecare an, la 20 martie celebrează Ziua Internațională a Francofoniei prin diverse manifestări culturale. Organizația cuprinde 84 de state (58 de state membre și 26 cu statut de observator), distribuite pe cele 5 continente, iar limba franceză este a doua limbă internațională. Din anul 1997 Republica Moldova a devenit membră a Organizației Internaționale a Francofoniei.

În acest context, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Ambasada Republicii Franceze în Republica Moldova, Alianța Franceză la Chișinău, Agora francophone, Camera de Comerț şi Industrie Franța-Moldova vă invită la lansarea ultimului număr al revistei „L’Année Francophone Internationale” (AFI) la 20 marie 2018, ora 15.00, blocul central al BNRM (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

AFI este o revistă francofonă de circulație internațională, cea mai cunoscută și cea mai citită în rândul statelor membre a Organizației Internaționale a Francofoniei. Ultimul număr care a fost scos de sub tipar de curând, este dedicat Republicii Moldova. Acest volum cuprinde articole diverse despre actualitatea politică și culturală din Republica Moldova, evoluția statului după independență, analize despre identitatea și geopolitica țării, diaspora, implantarea francofoniei și multe alte subiecte abordate de autori din Moldova și din străinătate.

Invitați de onoare:

Pascal LE DEUNFF, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Franceze în Republica Moldova
Emmanuel SKOULIOS, Director, Alianţa Franceză din Moldova
Monica BABUC, Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova
Tudor ULIANOVSCHI, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova
Elena PINTILEI, Director General, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova