roenfr

Eveniment cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înființarea Republicii Populare Chineze
Expoziție de fotografii și donație de carte

Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, în colaborare cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova, vă invită la o expoziție de fotografii organizată cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înființarea Republicii Populare Chineze și a 40-a aniversare a politicii de reforme și deschidere a Chinei.

Istoria și cultura Chinei vor fi acum mai aproape de noi și prin intermediul cărților, care vor fi donate Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova de către E. S. Zhang Yinghong, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova. Donația conține circa 140 de cărți în limbile română, engleză, rusă semnate de autori cunoscuți, printre care: Mo Yan, laureatul premiului Nobel pentru literatură (2012),Yu Hua, primul scriitor chinez căruia i s-a decernat James Yoyce A Ward (2002), scriitorul prolific Su Tong, Jiang Rong, Huang Jin, Lu Keqin, Yan Lianke ș. a.

Evenimentul va avea loc la 25 aprilie 2019, ora 10.00, Sala de lectură nr. 1, etajul II, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).