roenfr

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ, GRAFICĂ, TAPISERIE ȘI BRODERIE ARTISTICĂ
„METAMORFOZE CROMATICE”, OLGA MARDARI ȘI ECATERINA DÂNGA

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită publicul interesat să viziteze expoziția de pictură, grafică, tapiserie și broderie artistică cu genericul „Metamorfoze cromatice”, autori Olga MARDARI și Ecaterina DÂNGA.

Expoziția cuprinde circa 40 de lucrări, o parte din ele - în pictură și grafică, ce denotă simbolismul și metafora cromatică, transmite mesajul exprimat prin linie ale autoarei Olga Mardari, care a reușit să pună în valoare emoțiile și sentimentele profunde prin intermediul acestei forme de artă unică. În fiecare lucrare, se simte energia, delicatețea și dragostea pe care le-a investit în fiecare detaliu.

În expoziție sunt prezentate și lucrări de tapiserie și broderie artistică, realizate în tehnică clasică de autoarea Ecaterina Dînga, profesor de arte plastice la Școala Raională de Arte Plastice „Nicolae Moisei”, or. Telenești. Lucrările dezvăluie sentimente și trăiri individuale, viziune artistică autentică și gust estetic.

Expoziția este deschisă în perioada 2 aprilie – 24 mai 2024, spațiul expozițional Sala Arte și Hărți, blocul II (str. 31 august 1989, 78).