roenfr

Dacoromania, serie nouă

Institutul de lingvistică și istorie Literară Sextil Pușcariu al Academiei Române ne-a transmis cu titlu de donație revista Dacoromania, serie nouă, XVII, nr 1 pe anul 2012, în care este publicat și un studiu consacrat genialului lingvist de origine basarabeană Eugen Coșeriu.

2012-12-23 Anul Nou 2013La anul și la mulți ani!

Dragi prieteni și utilizatori de pretutindeni,
Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Biblioteca Națională a Republicii Moldova vine către Dumneavoastră cu urări de sănătate, lecturi însuflețitoare, bucurii și voie bună în familie, succese remarcabile în activitate și prețuire din partea societății.
Fie ca în anul 2013 tot ce e mai bun și mai frumos pe lume să se adune în casa Dvs și un zvon de fericire nouă să Vă însorească viața.

În numele echipei BNRM, dr. Alexe Rău, director general

Sărbătorile de iarnă la popoarele lumii

Este titlul expoziției eveniment care va fi inaigurată în spațiul expozițional din sediul central pe date de 24 decembrie. Sunt expuse cărți, periodice, materiale AV, fotografii, reproduceri de artă plastică, obiecte legate de tradițiile naționale(clopote ș.a.), pe un fundal muzical și de proiecții multimedia.

În memoria ostașilor basarabeni

La 27 decembrie în aula din sediul central va fi lansată cartea lui Mihail Lupascu “Sector militar”, consacrată participanților basarabeni la războiul din Afganistan.

Daruri elitiste din Ardeal

Editura Idea Design and Print din Cluj Napoca a oferit Bibliotecii noastre un set de ediții cu adevărat elitiste, produse ale spiritului inovațional. Numele autorilor sunt emblematice: Derrida, Stiegler, Barthes, Vajda, Labarthe, Badiou, Marchart, Karnoouh ș.a. E un set de cărți relative la “imperiul comunicării”, ecografia audiovizualului, ficțiunea politicului și gândirea politică postfundaționistă etc. La acestea se adaugă numerele revistei IDEA pe ultimii trei ani, publicație care a devenit un motor de intreținere a circuitului de idei.

Obiceiuri nupțiale din Moldova

Este titlul unei monografii monumentale, rod al muncii de-o viață al pofesoarei Silvia Ciubotaru de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, donată BNRM.

Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei, XI

Ne-a parvenit de la Iași, cu titlu de donație și conține un articol omagial consacrat d-lui Mihai Ursu, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău.