roenfr

Expoziție tematică

„ Datini, tradiții și obiceiuri de iarnă ale poporului român”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită să vizitați, în ajunul sărbătorilor de iarnă, expoziția tematică „Datini, tradiții și obiceiuri de iarnă ale poporului român”. Expoziția are scopul de a promova valorile culturale care ne identifică ca neam, semnificația tradițiilor și obiceiurilor de iarnă la români dar și de a introduce vizitatorul în atmosfera deosebită a obiceiurilor specifice acestei perioade.

Expoziția aduce în vizorul publicului larg documente și publicații din colecțiile Bibliotecii Naționale și este structurată tematic în 5 compartimente: documente despre tradițiile și obiceiurile calendaristice ale sărbătorilor de iarnă la români; studii și cercetări ale etnologilor și folcloriștilor români; datini etno-folclorice de Crăciun și Anul Nou ale poporului român: colinde, cântece de stea, plugușoare, urături, teatrul popular, semănatul, sorcova în prima zi al noului an etc.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 decembrie 2020 - 10 ianuarie 2021, spațiul expozițional, etajul 1, blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).