roenfr

Salon de artă

Masă rotundă „Un rapsod al plaiului – Igor Vieru –

100 de ani de la naștere”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită doritorii la Salonul de Artă în memoriam Igor Vieru, în cadrul căreia vor avea loc discuții privind activitatea didactică și creației maestrului Igor Vieru la Masa rotundă cu genericul „Un rapsod al plaiului – Igor Vieru – 100 de ani de la naștere”. În cadrul evenimentului va fi expusă o expoziție de 18 tablouri din primii ani de creație, schițe pentru Ex-Libris-ul personal al protagonistului și circa 60 de schițe de tablouri și ilustrații de carte din colecțiile familiei și rudelor (în premieră).

Invitați participanți: Florina Breazu, Președinta Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova; Tudor Stăvilă, dr. în studiul artelor ; Constantin Spânu, dr. în studiul artelor ; Eleonora Brigalda, dr. în studiul artelor; Leonora Sâdnic, critic de artă; pictorii A. Colîbneac, Fl. Leancă, A. Gherasimov, D. Șibaev etc.; membrii familiei Vieru.

Evenimentul va avea loc la 26 decembrie 2023, ora 14.00, sala de lectură Colecția de Arte și Hărți, blocul II, etajul 1 (str. 31 august 1989, 78)