Romanian English French

Noutăţi

Picture This ! (Fotografiază asta !)
Concurs - #PicThisEurope

Atenţie CONCURS!
Prezentaţi-vă fotografiile într-o expoziție în colecțiile EUROPEANA.
La începutul acestui an, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a contribuit cu imagini din colecţia sa de cărți poştale la realizarea unei expoziţii tematice din Europeana. În cadrul acesteia, s-au scos în evidenţă peisaje, regiuni şi orașe frumoase din sud-estul Europei.

Cărțile poștale ne prezintă o viziune nostalgică asupra Europei de sud-est, iar prin intermediul acestui concurs, vrem să vedem cum arată locurile din expoziție astăzi.

Citeste mai departe

Salonul Internațional de Carte Bookfest
30 august - 3 septembrie 2017

Salonul Internațional de Carte Bookfest revine, între 30 august și 3 septembrie, cu o nouă ediție la Chișinău în cadrul Centrului Expozițional Internațional Moldexpo, Pavilionul Central.
În cele cinci zile, cele mai importante edituri din România îi așteaptă pe cititori cu o bogată ofertă editorilală ce include cărți pentru copii, auxiliare școlare dar și o vastă gamă de volume din cele mai variate domenii.

Citește mai departe...

John Galsworthy la 150 ani de la naștere

În spațiile serviciului Literaturile lumii a Bibliotecii Naţionale, se desfăşoară expoziţia de carte consacrată jubileului de 150 ani de la naşterea marelui scriitor şi dramaturg englez John Galsworthy (14 august 1867 - 31 ianuarie 1933). Autor celebru a ciclului de romane privind familia Forsyte, deținător al Premiul Nobel pentru literatură (1932), cu motivarea juriului "pentru remarcabilă sa artă narativă care îşi găseşte forma cea mai înaltă de expresie în Saga familiei Forsyte".

Citește mai departe...

Atenție concurs !

În atenția directorilor Bibliotecilor publice raionale, municipale,
orășenești responsabililor de activitatea metodologică


În cadrul proiectului „Împreună pentru comunitate” implementat de ABRM și BNRM, cu susținerea Programului Novateca, ne propunem să dezvoltăm competențe de design și management al proiectelor în rândul bibliotecarilor, mizând pe faptul că bibliotecile implicate vor asigura prin proiecte diverse servicii durabile și fiabile în comunitățile multietnice, precum și în cele care asigură activitatea metodologică a bibliotecilor din rețeaua locală.

Citește mai departe...