roenfr

Noutăţi

Vernisare expoziție de pictură a
pictorului Furdui Damian

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la vernisarea expoziției personale a pictorului DAMIAN FURDUI, director și profesor la Școala de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie”, or. Fălești.

Invitați de onoare: Excelența Sa, Zdenek KREJCI, Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova; Cezara GHEORGHIȚĂ, dr. în pedagogie, conf. univ., șef catedră Pictură, Facultatea Arte Plastice și Design a UPS „Ion Creangă”.

Moderator: Elena PINTILEI, director general BNRM.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 22 martie – 25 mai 2019, Sala Arte și Hărți, blocul II.

Evenimentul va avea loc la 22 martie 2019, ora 15.00, Sala Arte și Hărți, blocul II, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Simpozion anual
ANUL BIBLIOLOGIC 2018, ediţia a 28-a

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, organizează Simpozionul Anul Bibliologic cu genericul „Anul reașezării activității bibliotecare în conformitate cu noul cadru legal, strategic și de reglementare”, ediţia a XXVIII-a. Lucrările Simpozionului se vor axa asupra: promovării Legii cu privire la biblioteci; elaborarea instrumentelor necesare pentru implementarea Legii; implementarea/monitorizarea realizării strategiilor naționale și instituționale; diversificarea resurselor, produselor și serviciilor de interes pentru utilizatori; promovarea permanentă și implicarea în realizarea ODD-urilor; dezvoltarea competențelor bibliotecarilor și utilizatorilor, în special în TI.

Evenimentul va avea loc la 27 martie 2019, ora 10.00, BNRM, Sala de lectură nr. 1, et. 2, blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Agenda evenimentului

Sesiunea științifică comemorativă
dedicată scriitorului Nicolae Costenco
„Eu voi veni la voi înmărmurit și tragic…”

Centrul de Informare ONU din cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, în colaborare cu Catedra Științe Sociale, Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul în municipiul Chișinău, invită doritorii la Sesiunea științifică comemorativă cu genericul „Eu voi veni la voi înmărmurit și tragic…”, dedicată scriitorului și poetului român basarabean Nicolai Costenco (21.12.1913 – 29.07.1993). Acțiunea vine și în sprijinul Agendei 2030 de promovare și susținere a celor 17 ODD-uri. Obiectivul 4: Educație de calitate. Asigurarea unei educații incluzive și echitabile, de calitate și promovarea oportunităților de învățare continuă pentru toți.

Participanți: scriitori, jurnaliști, familia scriitorului, istorici și studenți ai facultăților Filologie, Geografie și Pedagogie ale UST.

Moderator: Aurelia FELEA, doctor în istorie.

Evenimentul va avea loc la 26 martie 2019, ora 14.00, Sala de Lectură nr. 1, Centrul de Informare ONU, etajul II, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”)

Expoziție de carte
„FEMEIA BASARABEANĂ – UN ARGUMENT AL ETERNITĂȚII”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită doritorii la expoziția cu genericul „FEMEIA BASARABEANĂ – UN ARGUMENT AL ETERNITĂȚII”. Expoziția reunește materiale despre basarabeanca ce a ajuns regină, prima femeie inginer, medic, geolog, basarabeanca - sculptor de curte a marelui duce de Luxemburg și multe alte femei pe nedrept uitate de noi, femei care au făcut istoria țării. Documentele selectate reprezintă aportul femeii din Basarabia și Republica Moldova în politică, știință, învățământ, cultură, artă, societate - circa 70 de cărți, 33 de reviste, CD-uri, fotografii și obiecte de epocă.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 martie – 15 aprilie 2019, spaţiul expozițional, bloc central, etajul 1 (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Evenimentul de inaugurare va avea loc la 6 martie 2019, ora 11.00, spațiul expozițional, blocul central, etajul 1.